Behringer FCB1010 Programing issue With Chauvet Obey 40

  1. #1 by Rob Hall on 11-20-2017
    Rob Hall's Avatar
    Posts: 1

    Behringer FCB1010 Programing issue With Chauvet Obey 40

    Sorry if this isn't the correct place for this post but I tried searching my issue with no luck. I am trying to program a FCB1010 midi foot controller with a Chauvet obey 40. I am able to get one scene to program but no luck with the others. I think i am programming midi notes correctly but it keeps reverting back to note "00". Scene 1. I am just wondering if anyone here has done this before that maybe able to help me out.
  2. #2 by Michael Lapke on 11-21-2017
    Michael Lapke's Avatar
    Posts: 1,591
    Hello Rob, welcome to the forum!

    While I don't have any specific experience setting this up like you are asking specifically, I can still provide some resources here that might help shed some light on what you are trying to achieve.

    FCB1010 - General Programming Guidance

    Chauvet obey 70 DMX controller with Behringer FCB1010 MIDI Foot controller

    Hope this helps!

    Michael Lapke
    Specialist, Community
    MUSIC Tribe
    BEHRINGER
  3. #3 by Mikhael Porter on 4 Weeks Ago
    Mikhael Porter's Avatar
    Posts: 1

    FCB1010 and Chauvet Obey 40 "note off" issue

    I have some programmable LED lights, a Chauvet Obey 40 controller, and a Behringer FCB1010 MIDI footpedal controller.

    I can program the scenes I need on the Obey40. I can progam the FCB1010 to shoot out Note On commands to change scenes. What I CANNOT seem to do is to STOP the FCB1010 from putting out a Note Off command when I take my foot off the pedal! Either that, or get the Obey40 to ignore the Note Off command! The result is that when I step on a pedal, the Obey40 responds with the correct scene. When I take my foot off the pedal, all the lights go out! "Blackout" on the Obey40 is not being called, since the Blackout LED on the Obey40 display is not turned on, but it has the same effect.

    Does anyone know what the trick is to get this to work properly?